Šla pro běžky, našla krajtu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Šla pro běžky, našla krajtu!

Krajta na ni syčela ve sklepě!
Krajta na ni syčela ve sklepě! (Foto MP)

Tenhle »dáreček « žena z Bryksovy ulice na pražském Černém Mostě o svátcích rozhodně nečekala. Do sklepa se vydala pro běžky, narazila tam ale na syčícího hada!

Překvapená žena ve sklepě objevila albína krajty tmavé. „Oba byli ze setkání v šoku, had výhrůžně syčel,“ popsala situaci mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. Na místo dorazila odchytová služba strážníků. „Měli co dělat, ale nakonec vše dobře dopadlo a krajta přesídlila do Útulku pro opuštěná zvířata v Dolních Měcholupech,“ dodala Ernestová. Podle herpetologa Tomáše Bublíka (45) není tento had jedovatý. „Syčel, protože se bál. Jedovatý sice není, ovšem kousnutí by bylo bolestivé,“ vysvětlil Bublík.

Mamba loni zabíjela
Větší poprask způsobila loni v říjnu smrtelně jedovatá mamba zelená. Ta uprchla po uštknutí chovatelky (†30) z domu v Praze-Hlubočepích. Žena po deseti dnech v nemocnici zemřela. „Znalci z oboru soudního lékařství určili, že příčinou smrti bylo působení neurotoxinu hadího jedu,“ řekl tehdy policista Jan Rybanský.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.