Úspěch kriminalistů z pražské mordparty: Našli pohřešovanou Marii (†72) a Přemysla (†57) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Úspěch kriminalistů z pražské mordparty: Našli pohřešovanou Marii (†72) a Přemysla (†57)

Policie těla vytáhla z třicetimetrové hloubky.
Policie těla vytáhla z třicetimetrové hloubky. (Policie ČR)

Hrůzné podezření se potrdilo! Marii (†72) a Přemysla (†57) vrazi zabili a jejich těla hodili do přehrady Švihov, z níž je dodávána pitná voda do velké části Prahy. Šéf policejní mordparty Josef Mareš potvrdil, že ostatky na dně našli policejní potápěči.

Partnerský pár záhadně zmizel letos v červnu. Jejich auto bylo nelezeno ohořelé v Maďarsku bez espézetek a s interiérem politým chemikálií. Jak kriminalisté posléze zjistili, Přemysl a Marie naposledy hovořili se svým známým Tomášem, a to na odpočívadle na 66. kilometru dálnice D1 dne 6. června.

Viděli je u přehrady

Signál mobilů zmizelých partnerů byl naposledy zachycen v nedalekých Hněvkovicích na Havlíčkobrodsku. Ty leží u vodní nádrže Švihov. Kriminalisté měli podezření na vraždu a právě sem se proto postupně zaměřilo jejich pátrání. Přehradu prohledávali policejní potápěči a jejich snaha přinesla úspěch. „23. a 24. října byly vytaženy ze dna nádrže Švihov dvě mrtvoly. Genetická expertiza potvrdila, že se jedná o hledanou dvojici, Přemysla H. a Marii D. Těla tam ležela čtyři až pět měsíců,“ uvedl včera na mimořádné tiskové konferenci Josef Mareš.

Mrtvoly pod mostem

Těla našli potápěči přímo pod mostem v hloubce cca 30 metrů zatěžkaná závažím. „Myslíme si, že pachatel oba usmrtil a následně se jich zbavil. Podezřelý byl včera konfrontován, ale k věci se nevyjádřil a dále mlčí,“ dodal kriminalista. Jak dvojice zemřela, komentovat odmítl.

Vražda kvůli vile

Z vraždy už policie obvinila fyzika Tomáše (24) původem z Vysočiny, z podvodu je obviněn jeho partner, medik Jiří (24). Důvodem vraždy byla podle podezření policie vila v pražském Bubenči, kterou Marie chtěla přepsat na firmu svého přítele Přemysla, ve které působili i oba mladíci. Policie však podvný převod po zmizení páru zastavila. „Tyto dvě osoby se podle nás podvodným způsobem snažily získat nemovitost, která byla v majetku ženy (73),“ řekl o údajných pachatelích kriminalista Josef Mareš.

Pomohla policejní »finta«

Policisté oběma podezřelým mladíkům odposlouchávali telefony a oba hoši se sami prozradili. Když bylo v létě v médiích zveřejněno, že policie našla v Maďarsku ohořelé auto, nevydrželi a začali to po telefonu probírat. Na začátku září policie oba mladíky zadržela v pražských Butovicích. Údajný vrah je ve vazbě, jeho komplic je vyšetřován na svobodě. 

Kdo je údajný vrah?

Fyzik Tomáš v obci na Vysočině podle informací Blesku dříve kandidoval ve volbách za ODS. „Byl to neuvěřitelně ambiciózní člověk, měl společnost na prodej energií, přesto se nám nechce věřit, že by byl něčeho takového schopen,“ kroutili tam nevěřícně hlavou místní. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.