Výzkumná laboratoř prodávala mrtvá těla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Výzkumná laboratoř prodávala mrtvá těla!

Některé ostatky byly rozřezány pilou a zbytky odhozeny na kupu.
Některé ostatky byly rozřezány pilou a zbytky odhozeny na kupu. (Foto Twitter)

Na první pohled vypadala soukromá laboratoř v americkém Phoenixu jako profesionální zařízení zkoumající na mrtvých tělech možnosti léčby rakoviny a dalších závažných onemocnění. Pravda ale byla jiná – jednalo se jen o skladiště těl, která majitel dále prodával!

Vše vyplývá ze zprávy Federálního úřadu pro vyšetřování o razii, která proběhla už v roce 2014, ale kvůli soudům mezi majitelem laboratoře a pozůstalými nemohly být výpovědi agentů až doteď zveřejněny. Vyšetřovatelé v laboratoři našli nádoby s krví, zohavené lidské hlavy v různém stadiu rozkladu, zmražené genitálie, a dokonce i mužské torzo s přišitou ženskou hlavou! To všechno majitel, jistý Stephen Gore, který laboratoř provozoval 7 let, prodával dál, byť není jasné komu. Za celé tělo si ale účtoval až 64 tisíc korun. „Je to prostě peklo. Tvrdili mi, že těla budou potřebovat k výzkumu rakoviny, leukemie a všeho dalšího, kde jsou třeba vzorky tkáně,“ říká jistý Troy Harp. Ten laboratoři věnoval tělo své zesnulé matky a babičky. V říjnu je na programu civilní soud mezi pozůstalými a majitelem. Gore už teď ale vyfasoval pokutu 2,7 milionu korun a rok vězení plus čtyřletou podmínku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.