Obžaloba tvrdí: Tenhle muž znásilnil batole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Obžaloba tvrdí: Tenhle muž znásilnil batole!

Radek Paďour u včerejšího soudu.
Radek Paďour u včerejšího soudu.

PRAHA – U pražského městského soudu včera stanul Radek Paďour (32). Je obviněn ze znásilnění maličké dcerky (3) bývalé přítelkyně. Holčičku dobře znal, s její matkou žil asi rok a půl.


Zločin podle obžaloby spáchal letos v lednu. Událost se odehrála v bytě na pražském Žižkově, kde se ten den sešlo několik známých, aby společně popili. V bytě nakonec zůstalo jen dítě s obžalovaným. Podle spisu muž dívenku zneužil zasouváním prstu do konečníku. S tím se holčička svěřila lidem, kteří se do bytu vrátili jako první. Paďour však vše popírá. „Člověk jako já nemůže být něčeho takového schopný. K takovým lidem cítím odpor,“ řekl soudu Paďour.

Paďour tvrdí, že osudnou noc byt opustil, ale pak se bál, že dívenka zůstane v bytě sama, a hledal majitele bytu. Toho se mu prý podařilo najít až kolem čtvrté hodiny ranní, a s ním se poté na místo vrátil. Dítě prý bylo pomočené, a tak jej Paďour svlékl, zabalil do deky a uložil do postele. Následně prý ulehl vedle děvčátka. Ta se ale ptala po matce. On ji tedy údajně několikrát napomenul, aby spala a plácl ji rukou přes zadek.

Ve prospěch obžalovaného hovoří zpráva praktické lékařky, která holčičku ráno po oné noci prohlížela. Stáří odřenin, které nalezla kolem konečníku, určila na dva až tři dny. Zároveň uvedla, že dítě má potíže s hygienou, což označila za možný původ poranění.

V případě prokázání viny hrozí Paďourovi až dvanáct let vězení. Muž k soudu putoval přímo z věznice, v současné době si totiž odpykává trest za krádež.


Autor: (de, ČTK)
Foto: ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.