Nejsmolnější obchod v Česku: Zloději ho vykradli 25 krát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejsmolnější obchod v Česku: Zloději ho vykradli 25 krát!

Zboží cpali do batohu a mizeli bez placení.
Zboží cpali do batohu a mizeli bez placení. (Foto PČR)

Vyšlo to napoprvé, napodruhé i po čtyřiadvacáté, při půlkulatém nákupu za pět prstů spadla klec. Pořádnou dávku otrlosti prokázal trojlístek zlodějů (21, 34 a 37) z Blanska, který navštěvoval tamní supermarket.

„Brali téměř vše, co jim přišlo pod ruku, drogerii, kosmetiku, potraviny. Oblíbili si chlazené maso, které si bez skrupulí nacpali do batohu a odnášeli bez placení,“ popsala policistka Lenka Koryťáková. Dva Češi a cizinec chodili krást společně i samostatně. Někdo kradl, jiný dělal zeď. Nakonec dojeli na to, že si nic nedělali z kamer, personálu ani ostatních zákazníků. „Prošli jsme hodiny kamerových záznamů a desítky podnětů, než jsme se dobrali konkrétních pachatelů,“ shrnula Koryťáková. Pak už kriminalisté zlodějské partičce zatli tipec. Jeden z dopadených je recidivista, u soudu může vyfasovat až tři roky. Jeho dva komplicové se naopak se zákonem dostali do křížku premiérově.

Další nepoctivci Prohlídka desítek hodin kamerových záznamů z blanenského obchodu přinesla další překvapení. Uvnitř kradli společně i muž (29) a nezletilá dívka. Ta si vyslechla obvinění z krádeže, její komplic už sedí v base za jiná alotria.

Za 10 miliard ročně Nepoctivci připraví obchody v Česku za rok o 10 miliard. Podle společnosti SSI Group, která zajišťuje bezpečnostní služby, nezpůsobují největší ztráty zloději, ale samotní zaměstnanci obchodů. Mají se podílet na téměř 80 procentech všech škod.

Zloději brali vše, co jim přišlo pod ruku.

Partička zlodějů z Blanska

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.