Manželé Addamsovi a jejich strašidelná parta jsou po 20 letech zpátky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Manželé Addamsovi a jejich strašidelná parta jsou po 20 letech zpátky!

Nejznámější »dušičková« rodina
Nejznámější »dušičková« rodina (Foto pro Aha! – Forum film)

Mohli by to být docela obyčejní lidé. Nebýt pár drobností: maminky libující si ve vaření otrávených jídel, nebo dětí, které si nejradši hrají s elektrickým křeslem. Legendární Addamsova rodina se vrací na filmová plátna, a to ve velkém stylu. Poprvé za svou více než 80letou historii totiž opanovala animák.

Když se k vám do sousedství přestěhují noví lidé, je pochopitelně důvod k obezřetnosti. Obzvlášť jsou-li to takoví podivíni jako Addamsovi. A pokud si nejste schopni zvyknout na to, že si povídají s useknutou rukou, k večeři si pochutnávají na vařených hadech nebo mločích očích a na prvním místě mají v telefonním seznamu márnici, nezbývá vám nic jiného než jim začít házet klacky pod nohy... Přesně tak začíná nový kreslený film Addamsova rodina, který do kin vstoupil příznačně ve čtvrtek – v předvečer svátku všech zesnulých. Tahle partička se totiž hodí spíš na hřbitov než do vily v centru města. Jsou prostě ujetí!


Aby byl 
strach k popukání


Za žhavou novinkou, která je určena malým i velkým filmovým fanouškům, stojí tvůrci úspěšných animáků Shrek či Madagaskar. I pro takové ostřílené profíky byli ovšem Addamsovi výzvou. „Brali jsme to jako velkou zodpovědnost, protože po víc než dvaceti letech představujeme tuhle povedenou familii zcela nové divácké generaci,“ vysvětlila produkční designérka Patricia Atchisonová. „Snažili jsme se snímek zahalit do trochu temnější atmosféry při současném zachování neotřelého humoru, díky kterému Addamsovu rodinu lidé tak milují.“


Výtvarníci se prý při kreslení jednotlivých postaviček nechali inspirovat jak originální komiksovou předlohou Charlese Addamse z roku 1938, tak nejnovějšími hranými filmy z 90. let. Přestože se ale animátoři snažili ve filmu zachovat všechny důležité prvky, zahraniční kritiky zatím snímek přijímají poměrně chladně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.