Rychlá půjčka před výplatou nebo SMS půjčka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rychlá půjčka před výplatou nebo SMS půjčka?

 (Shutterstock)

Půjčování peněz prostřednictvím internetu je novodobým fenoménem. S ohledem na zpřísnění podmínek, které přinesla nedávná novela zákona, se také výrazně pročistil trh s poskytovateli půjček. Pokud máte zájem o půjčku, nemusíte se už tak přehnaně obávat podvodného jednání, které bylo v minulosti velmi rozšířené.

Dnes jsou všechny společnosti nabízející úvěrové produkty pod dohledem ČNB a musejí mít na poskytování půjček patřičné oprávnění. To samo o sobě dělá trh transparentnější a chrání vás, jako klienta.

Přísnější podmínky mají klady i zápory

Zpřísnění podmínek se týkalo samozřejmě především nebankovních půjček. Banky vždy měly velmi přísná kritéria výběru klienta již v minulosti, a tak nehrozilo, že by byl nabídnut úvěr někomu, kdo na to nemá prostředky. Také nebankovní poskytovatelé však v současnosti musejí nahlížet do registrů dlužníků a neměli by vám půjčit, pokud máte nějaké negativní záznamy. Přiznejme si však, že tato skutečnost mnoha klientům získání půjčky velmi komplikuje. Některým lidem se může hodit třeba půjčka před výplatou, když zaměstnavatel neplatí včas, a pokud dnes mají nějaký škraloup v registrech dlužníků, mohou mít s jejím získáním problém. Dobrou zprávou ale je, že společnosti poskytující úvěry přistupují k jednotlivým žádostem individuálně, a tak třeba u menších částek drobný prohřešek v registru dlužníků nemusí vadit.

Vybírejte si jen výhodné půjčky

Vždy však mějte na paměti, že každou půjčku si berete na vlastní zodpovědnost. Není určitě žádoucí splácet jednu půjčku jinou půjčkou a podobné divoké scénáře, které často končí exekucí. Případné rychlé půjčky by vždy měly řešit spíše ojedinělou situaci než setrvalý stav problémů s financemi. Před sjednáním každé půjčky se vždy zaměřte na to, abyste měli dokonalý přehled o:

·         Celkové ceně půjčky

·         Poplatcích a sankcích

Půjčku vždy navyšují samozřejmě úroky. Existují ale půjčky, kde můžete získat první půjčku zdarma. Takovým příkladem je třeba Zaplo půjčka, kde si lze poprvé půjčit až do výše 16 000 Kč bezplatně. Vše si můžete velmi jednoduše vyřídit prostřednictvím internetu, a tak nebudete muset nikam chodit. Půjčit si v tomto případě můžete i hotovost, kterou lze následně vybrat v prodejnách smluvního partnera.

Využívejte srovnávače půjček

Výhodnost jednotlivých půjček velmi dobře posoudíte také prostřednictvím různých srovnávačů. Těch je na internetu velké množství a dokáží vám přehledně vedle sebe porovnat jednotlivé úvěrové produkty. Mezi oblíbené produkty na srovnávačích patří třeba Kamali půjčka, kde získáte bezplatnou půjčku až do výše 10 000 Kč na 14 dní zdarma. Díky srovnávačům, které vám ukáží výhody a nevýhody jednotlivých půjček, se tak budete moci lépe rozhodnout, kterou půjčku zvolíte. Také lze zpravidla předpokládat, že veškeré produkty uvedené ve srovnávačích, zahrnují pouze zavedené poskytovatele půjček. Vyhnete se tak tomu, abyste naletěli podvodníkům.

Půjčky přes SMS

Mezi rychlé půjčky, kterými lze řešit krátkodobé finanční potíže, patří také půjčky vyřizované prostřednictvím SMS. Jedná se především o jinou formu sjednání půjčky. Také tímto způsobem můžete získat peníze na účet nebo v hotovosti. A rovněž se tyto typy půjček soustředí zejména na poskytování:

·         Menších finančních obnosů

·         Rychlé vyřízení

Půjčit si tímto způsobem můžete zpravidla několik tisíc korun, případně nižší desítky tisíc. SMS půjčky jsou také charakteristické rychlým vyřízením, které proběhne velmi jednoduše online. Dávejte si pozor na to, že SMS půjčka zpravidla znamená krátkou dobu splatnosti. Splatit půjčené peníze i s úroky je u většiny poskytovatelů půjček nutno v rozmezí zhruba od jednoho týdne do 45 dní, v závislosti na konkrétní nabídce.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.