Peroutkova vnučka neuspěla u soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Peroutkova vnučka neuspěla u soudu!

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman (Blesk:Jakub Poláček (Blesk))

Stát se prostřednictvím ministerstva financí nemusí omluvit vnučce novináře Ferdinanda Peroutky (†83). Terezie Kaslová (64) totiž neupěla u soudu, kde chtěla satisfakci za výrok prezidenta Miloše Zemana (75). 

Hlava státu v roce 2015 pronesla, že Peroutka napsal článek »Hitler je gentleman« a přisoudila mu i výrok »nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky«.

Ačkoliv se nic takového neprokázalo, podle obvodního soudu pro Prahu 1 vnučka nárok na omluvu nemá. Prezident podle něj při svých projevech žádné právní normy stanovené pro výkon této funkce neporušil, a není tedy splněna jedna z podmínek stanovení odpovědnosti státu za škodu. Verdikt není pravomocný a případ míří k pražskému městskému soudu. Prezident Zeman je na vlastní žádost jen vedlejším účastníkem řízení.

Přečtěte si
avina
15. 10. 2019 • 10:36

Vnučka neví, že Peroutka chválil ……….Tolik článků, kromě onoho nenalezeného nadpi­su..­....Kas­lová potřebovala zviditelnit- děda o ní nevěděl, nezajímal se o ně /ženu,­dceru,­vnuč­ku/. Žil s 3. ženou,která takovou komedii nepžedvádí.Trapná . Měla to ukončit- soud jí předhodil jiné články se stejným obsahem chvály Německa......

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.