Páska od Amazonu: Utrácíš? Přejídáš se? Přijde elektrošok! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Páska od Amazonu: Utrácíš? Přejídáš se? Přijde elektrošok!

Maneesh Sethi s páskou, kterou vymyslel.
Maneesh Sethi s páskou, kterou vymyslel. (Foto Amazon, Twitter)

 Kouření, zabíjení času na sociálních sítích, »drancování« ledničky nebo třeba přespřílišné utrácení? S těmito a mnohými dalšími zlozvyky slibuje zatočit náramek Pavlok, který vás při porušení kázně potrestá elektrickým šokem o síle 350 voltů!

Páska s obrázkem blesku od firmy Amazon trochu připomíná elektro-obojky pro výcvik psů. A se psy ostatně souvisí i její název. Ten odkazuje na ruského fyziologa Ivana Petroviče Pavlova, jenž právě na psech demonstroval objev podmíněného reflexu. To konečně znáte ze škol, jak začali jeho psi slintat, jen co je zvonečkem navnadil na krmení...



Jak tedy funguje tenhle lidský náramek a za co všechno vás ztrestá? To je de facto na vás. Můžete jej např. propojit se svým bankovním účtem a vždy, když překročíte nastavenou hranici utracených peněz, dostanete ránu. Náramek rovněž ohlídá nadměrnou konzumaci tím, že dokáže spočítat kalorie. Jinými slovy: Přejídáte se? Dostanete ránu. Navštěvujete moc často fast foody? Pavlok pomocí GPS pozná, že opět jdete třeba do »mekáče« a… Prásk - otoč to!
Brouzdáte zbytečně na internetu? Náramek to zaznamená pomocí interakce s webovými prohlížeči a aplikacemi v telefonu. A dá vám to pocítit výbojem. Nechce se vám ráno z vyhřáté postele? Náramek »vidí«, že opakovaně posunujete budík a tak – vyšle důraznější budíček.
Pavlok slibuje pomoc i při odvykání kouření. Tady je to ale hlavně o vaší vůli, za cigaretu se totiž šokem musíte ztrestat sami. „Mozek velí, aby situace, kdy obdrží šok, podvědomě eliminoval. Pokud se nad vámi neustále vznáší hrozba trestu, se zlozvyky postupně skoncujete,“ tvrdí autor této vychytávky Maneesh Sethi.
Pro úplnost: Náramek v ceně 4700 Kč je na trhu už pět let, nicméně až v posledních týdnech zažívá boom. Drtivá většina z 50 tisíc lidí, kteří si jej koupili, si ho v recenzích nemůže vynachválit.

Platil za facky
Autorem náramku Pavlok je Američan Maneesh Sethi (31). „Spočítal jsem, že až třicet hodin týdně nekoncepčně brouzdám po sociálních sítích a moje produktivita klesá,“ líčí. „Napadlo mě najmout si asistentku, jíž jsem platil za to, aby mi pokaždé, když sklouznu na Facebook, dala facku,“ usmívá se s tím, že k náramku pak už byla krátká cesta.

Úder o síle 350 voltů rozhodně pocítíte.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.