Srážka na přejezdu v Uhříněvsi: Srbskému řidiči (68) hrozí 8 let! U výslechu mlčel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Srážka na přejezdu v Uhříněvsi: Srbskému řidiči (68) hrozí 8 let! U výslechu mlčel

Nehoda vlaku a nákladního auta v Uhříněvsi, 6. září 2019.
Nehoda vlaku a nákladního auta v Uhříněvsi, 6. září 2019. (Aktu.cz)

Obecné ohrožení z nedbalosti a poškození obecně prospěšného zařízení! Policisté obvinili srbského řidiče (68), který zavinil v Praze-Uhříněvsi srážku svého kamionu s osobním vlakem. Hrozí mu osm let vězení. Včera večer rozhodoval soud o jeho vzetí do vazby.

Policisté podali návrh na vazbu pro viníka neštěstí už v sobotu. Zřejmě se obávali, aby Srb nezmizel z Česka a nemařil tak další vyšetřování. Do uzávěrky pondělního Aha! ale ještě nebyl znám verdikt soudu. 

Proč řidič kamionu zastavil v pátek dopoledne na kolejích a dvě minuty tam čekal, než ho smetl vlak s 220 cestujícími, vyšetřovatelé stále nevědí. Při výslechu totiž jen mlčel a na kladené otázky nedokázal odpovědět.Jisté je zatím jen to, že v okamžiku nehody nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. 

Při srážce bylo lehce zraněno osm lidí včetně řidiče a škoda dosáhla téměř 36 milionů.

Zabalený v prostěradle

Než kriminalisté začali Srba vyslýchat, byl převezen na vyšetření do Nemocnice Na Bulovce. Schoulený v kolečkovém křesle a zabalený do prostěradla upíral oči k zemi. Nebylo jasné, zda si vůbec uvědomuje, co se s ním děje. Po celou dobu ho střežili policisté.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.