Podle policie znásilnil dívku (16) v poli: Afričan jde před soud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Podle policie znásilnil dívku (16) v poli: Afričan jde před soud!

Africký násilník údajně zaútočil v poli u staré výrobní haly.
Africký násilník údajně zaútočil v poli u staré výrobní haly. (Foto Aha! - Michal Israel Volf)

Policie ukončila vyšetřování Abdallaha D. (29). Ten měl letos v červnu znásilnit a oloupit dívku (16) v poli u obce Lukavec na Litoměřicku. Recidivistovi hrozí až 10 let vězení.

Obviněný, jeho advokát i znásilněná a okradená dívka se nyní seznamují se spisem. „Pokud by některá z dotčených stran navrhla vyšetřování doplnit, byla by to opět práce pro policii,“ sdělila státní zástupkyně Kateřina Doušová. Ta by v pondělí měla dostat do rukou návrh na podání obžaloby. „Obviněný cizinec s vyšetřovateli nekomunikuje. V současnosti je ve vazební věznici,“ doplnila žalobkyně.

Přijel vlakem z Německa

Obviněný muž pochází údajně z Lybie a do ČR přijel vlakem z Německa. Tam žádal dříve o azyl, který ale nedostal. 3x seděl za násilné činy, má na krku i majetkové delikty. Německé úřady plánovaly jeho vyhoštění, vzhledem k chybějícím dokladům ho ale neměly kam deportovat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.