Kanadská parašutistka vyskočila z letadla 1,5 km nad zemí: Neotevřel se jí padák, přežila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kanadská parašutistka vyskočila z letadla 1,5 km nad zemí: Neotevřel se jí padák, přežila!

Žena si prožila děsivé chvíle.
Žena si prožila děsivé chvíle. (Foto Twitter, scom)

O pořádné porci štěstí může hovořit 30letá žena z Kanady, která si přeje zůstat v anonymitě. Té se při seskoku neotevřel hlavní ani záložní padák, přesto 1,5kilometrový volný pád přežila!

Ženě pomohlo, že dopadla mezi stromy, jejichž větve pád zbrzdily. Přestože utrpěla několik zranění včetně zlomenin obratlů, podle tamních úřadů není v ohrožení života. „Je to zázrak. Nevím, jak člověk může přežít takový pád,“ říká svědek Denis Demers, který celé té hrůze z dálky přihlížel. Další svědkyně viděla ženin volný pád v momentě, kdy se připravovala se skupinkou parašutistů nastoupit do letadla a absolvovat svůj seskok. „Všichni jsme to viděli od začátku až do konce. Doufali jsme, že se něco stane. Strašně jsme se báli,“ přiznává Oceane Duplessisová. Incident se stal 10. srpna poblíž parašutistického centra v Québecu. Podle policie, která případ vyšetřuje, za sebou měla žena dostatek zkušeností se skákáním. Firma provozující centrum se k situaci nevyjádřila.

Malá šance na úraz
Přestože se skákání s padákem může zdát jako nebezpečná kratochvíle, statistiky hovoří jinak. Podle Parašutistické asociace Spojených států amerických se vloni v USA zranil člověk při jednom z 1536 seskoků, což je pouze 0,07% »šance« na úraz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.