Chvíle hrůzy Vašíkových: Shořela nám celá střecha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chvíle hrůzy Vašíkových: Shořela nám celá střecha!

Po zásahu blesku je střecha celá zničená.
Po zásahu blesku je střecha celá zničená. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Přišli o střechu nad hlavou! Manželům Františce (78) a Josefu (79) Vašíkovým z Chomýže na Kroměřížsku uhodil během bouřky do antény blesk. Plameny vzápětí zničily celou střechu.

Paní Františka úder blesku viděla 1. července na vlastní oči. „Seděla jsem v kuchyni a dívala se do zahrady. Najednou taková šupa a směrem nahoru letělo něco ohnivého. Bála jsem se, že to letí na mě,“ popsala.


Nešlo to uhasit

Pán domu nezaváhal a šel hasit. Požár však byl příliš rozsáhlý. „Vzal jsem kýbl s vodou a rychle se šel podívat, co se stalo. Jak jsem otevřel dveře na půdu, všude už byl oheň, rychle se šířil, tak jsem volal hasiče,“ kroutil hlavou pan Vašík, který bydlí v domě 60 let a takovou hrůzu zažil poprvé. Podle vyšetřovatele hasičů uhodil blesk do antény.

Dům je mokrý

Střecha je zcela zničená, mnoho ze zařízení domu je poničeno vodou. „Střecha bude muset být celá nová. Stropy a stěny jsou mokré, lustry tekla voda, zřejmě budeme dělat i novou elektriku. Naštěstí jsme pojištěni,“ doplnil bývalý zedník.

Útočistě u syna
Manželé mají nyní útočiště u syna ve Chvalčově. Chtěli by se ale co nejdříve vrátit. „Vyklízet nám pomáhali syn s vnukem a další příbuzní,“ řekl Vašík. Když se to dozvěděla dcera Marta (43) ve švýcarské Basileji, okamžitě přijela. „Musela jsem. Je to šílené, ale hlavně že se rodičům nic nestalo. Vyrostla jsem tu a jednou bych se chtěla do rodného kraje vrátit,“ popsala.



Přečtěte si
mhnzsphlb@...
8. 7. 2019 • 10:47

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.