Prezidentka a »první frajer« už oficiálně: Čaputová přebírá žezlo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Prezidentka a »první frajer« už oficiálně: Čaputová přebírá žezlo

Končící prezident Kiska po zvolení prezidentkou Čaputové blahopřál.
Končící prezident Kiska po zvolení prezidentkou Čaputové blahopřál. (Foto Profimedia.cz)

První prezidentka Slovenska, Zuzana Čaputová (45) dnes oficiálně v úřadu vystřídá odcházejícího Andreje Kisku (56). Jak bude její inaugurace probíhat?

Právnička, která před dvěma a půl měsíci zvítězila ve slovenských prezidentských volbách, má před sebou program nabitý od první do poslední minuty. Dnes krátce před polednem složí slib na slavnostní schůzi parlamentu, pak pronese inagurační projev.


Po vojenské přehlídce zamíří do Prezidentského paláce, kde od Kisky symbolicky převezme úřad. Na inaguraci nebude chybět ani přítel Čaputové Peter Konečný, který nakonec funkci »prvního frajera« Slovenska získá. Před pár dny to totiž ještě vypadalo na rozchod, Čaputová novinářům přiznala krizi ve vztahu... A hned další čtvrtek nová prezidentka zamíří na oficiální návštěvu Česka. Vedle Miloše Zemana (74) a šéfů Parlamentu by měla položit také kytici k hrobu Václava Havla (†75).

Na video se Zuzanou Čaputovou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.