Nejteplejší červnový týden: Počasí slibuje tři dny až 33°C! Ale pak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nejteplejší červnový týden: Počasí slibuje tři dny až 33°C! Ale pak...

Léto konečně dorazilo do Česka!
Léto konečně dorazilo do Česka! (Blesk - Hynek Zdeněk)

Letního slunečného počasí se po víkendu dočkáme i tento týden. Teploty dokonce vyšplhají ještě výš, až na 33 stupňů! Tropy si ale ve čtvrtek dají na chvíli pauzu a přijdou bouřky

Tento týden se máme opravdu na co těšit. Opalovací krémy a letní oblečení se budou hodit. „Právě první červnová dekáda bude z celého měsíce nejteplejší a přinese nejméně proměnlivé počasí,“ vysvětlila Aha! Dagmar Honsová z Meteopressu. Teploty se podle ní míty přes den vyšplhají až na 33 stupňů. Mírné ochlazení pak přijde s bouřkami ve čtvrtek. Po víkendu bude ještě chladněji, naměříme maximálně 24 °C. „Třicítky se znovu vrátí až po dvacátém červnu,“ slibuje Honsová. A jak bude o letních prázdninách? „Na 50 % procent teplotně normální. Pravděpodobnost nadprůměrného léta se zatím pohybuje na 30 %. To ale neznamená, že se tropických dnů nedočkáme, k létu u nás patří,“ dodala Honsová. 

Jak bude

Dnes: jasno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky, den 26 až 30 °C, místy až 33 °C. 

Zítra: jasno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, den 26 až 30 °C, místy až 33 °C.

Středa: jasno až polojasno, místy přeháňk nebo bouřky, den 26 až 30 °C, místy až 33 °C.

Čtvrtek: jasno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, den 24 až 28 °C.

Pátek: polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, den 24 až 28 °C.

Sobota: polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky den 21 až 25 °C.

Neděle: jasno až polojasno, den 23 až 27 °C.

Zima to vzdala i na horách

Příchod letních teplot je znát i na horách. Na hřebenech Krkonoš, kde se teď pohybují kolem 20 stupňů, sluneční paprsky rychle likvidují poslední zbytky sněhu.

Bílo ještě zůstává podél cesty k Luční boudě, kterou před 14 dny po vyfrézování sněhu lemovaly až 10 metrů vysoké bariéry, ale od té doby z nich už nějaký ten metr ubyl.
Vůbec nejdéle by měl sníh odolávat slunci na úbočí Studniční hory v místě zvaném Mapa republiky, kde sněhové pole postupným táním připomíná obrysy naší země. „Historicky největší vrstva tu měla přes 17 metrů. Kolik sněhu je tam nyní, bude jasné po měření, které provedeme tento pátek,“ řekl Radek Drahný, mluvčí Správy KRNAP. Často je tam sníh ještě o letních prázdninách.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.