Podivín z Hodonínska: Zavraždil místostarostu nelegální zbraní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Podivín z Hodonínska: Zavraždil místostarostu nelegální zbraní!

V Dražůvkách na Hodonínsku zasahovali policisté v kuklách a se samopaly.
V Dražůvkách na Hodonínsku zasahovali policisté v kuklách a se samopaly. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Krádež vody skončila vraždou! Muž na Hodonínsku zastřelil místostarostu, který mu přišel domluvit. Pak zabarikádovaný v domě spáchal sebevraždu.

Dva roky v Dražůvkách na Hodonínsku odebíral sousedovi ze studny vodu. Protože domluvy nepomáhaly, vypravil se za problematickým mužem místostarosta s policejní hlídkou. Muž ale při hádce vytáhl nelegálně drženou pistoli a politika zastřelil. Místostarosta byl na místě mrtvý.



Zabarikádoval se

Na místo po chvíli dorazila policejní zásahovka. „Střelec se zabarikádoval v domě. Snažili jsme se s ním za pomoci vyjednavače navázat kontakt,“ uvedl policista Petr Zámečník. Když se muži ze speciální jednotky připravovali k zásahu, z domu se ozval další výstřel. „Muž byl po vstupu policistů do obydlí nalezen bez známek života,“ upřesnil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Bral mu vodu

Útočník měl v obci pověst agresivního podivína. „Dal si čerpadlo do mojí studny a bral mi vodu. Spor trval dva roky a dohodli jsme se, že ho konečně vytáhne. Ve čtvrtek ale přišel do obchodu mojí mámy a výhružně tam postavil kanystr s nějakou tekutinou a beze slova odešel. Pochopil jsem, že vyhrožuje, že podpálí matce obchod,“ popsal příčinu sporu soused útočníka. Banální spor o studnu měla původně řešit přímo starostka obce, ta ale odjela na plánované jednání do Ostravy. To jí zřejmě zachránilo život.



Oblíbený místostarosta
Zatímco vrah nebyl v obci oblíben, o místostarostovi platí přesný opak. „Byl to muž na svém místě. Odklízel sníh, sekal trávu, starým lidem vozil obědy,“ popsala jej sousedka Jiřina Kovářová. Zůstala po něm manželka, šest dospělých dětí a několik vnoučat.

 

Po střelbě v Dražůvkách zůstali dva mrtví muži:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.