Porodila cvaldu! Vážil 5,8 kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Porodila cvaldu! Vážil 5,8 kg!

Tobias přišel na svět přirozenou cestou.
Tobias přišel na svět přirozenou cestou. (Foto Facebook)

Při pohledu na těhulku Nicolinu Newcombeovou (33) z Nového Zélandu si většina lidí myslela, že čeká dvojčata. Nakonec sice porodila dítko jenom jedno, zato pořádného cvaldu! Její synek Tobias vážil při narození 5,8 kila, tedy asi tolik, co mají jedenáct týdnů staré děti.

„Je to dítě herkules. Nemyslím si, že jsem vůbec kdy ve svojí kariéře přivedla na svět stejně velké dítě. Navíc normálním způsobem, bez císařského řezu. Je to dost neuvěřitelné,“ neskrývala údiv Nicolinina porodní asistentka Annika Reid. Porod se navíc obešel bez epiduralu, jehož úkolem je tlumit porodní bolesti.



Znovu na nákupy
Novozélanďanka porodila v nemocnici Waikato ve městě Hamilton a už plánuje, co udělá, až se trochu zotaví: „Musím znovu na nákupy, všechno dětské oblečení, co jsem synovi připravila, mu je malé!“

Brácha byl prcek
Lékaři se snažili zjistit, proč je Tobias tak velký, ale zatím na nic nepřišli. Jednou z teorií bylo, že měla Nicolina cukrovku, která prý může výrazně zvýšit šanci mít velké dítě. Jenže výsledky testů na ni byly negativní. Ani během těhotenství nic nenasvědčovalo tomu, že žena nosí pod srdcem takového obra. Tobiasův brácha Sage (14) měl při narození 3,9 kila, což je normální váha. Zřejmě největší dítě na světě se narodilo v roce 1955 v Itálii. Byl to chlapec a vážil 10,2 kg.

Tobias přišel na svět přirozenou cestou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.