Obroučky a skla »na pojišťovnu«? S tím je konec | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Obroučky a skla »na pojišťovnu«? S tím je konec

Zdravotní pojišťovny od srpna přestanou hradit brýle
Zdravotní pojišťovny od srpna přestanou hradit brýle (Foto Blesk - Karel Kopáč)

Brýle už jedině za své! Pojišťovny už totiž nebudou na brýle ani obruby přispívat. Výjimkou budou jen děti do 14 let a lidé s více než deseti dioptriemi.

Na změnu se musí připravit šest milionů Čechů, kteří nosí brýle. Dosud totiž hojně využívali příspěvku pojišťoven, i když nebyl nijak závratný. Nyní lze totiž zcela zdarma získat ty nejlevnější obruby s těžšími skly. Příspěvek na lepší brýle pak činí 150 korun na obruby a další stovky na různé druhy čoček. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (32, za ANO) tvrdí, že na změně se dohodl s odbornými společnostmi očních lékařů a optiků.

„Všichni se shodli na tom, že ta úhrada je natolik nízká v kontextu toho, kolik brýle stojí, že to nedává úplně logiku a nepřináší to v konečném důsledku zásadní přínos pro pacienty. Že bude lépe peníze použít jinde, kde ten přínos bude větší,“ řekl Vojtěch. Z uspořených více než sto milionů se budou hradit například oboustranná sluchadla pro děti, senzory na kontinuální měření glykemie a inzulinové pumpy, prostředky na vlhké hojení ran či výkonné inhalátory a pomůcky při popáleninách.

Aha! radí: Chcete-li ještě využít příspěvek od pojišťovny, musíte si nechat vystavit poukaz od lékaře a uplatnit ho v optice nejpozději 31. července.

Přečtěte si
hejhej
9. 5. 2019 • 13:34

Pojišťony přestávají proplácet dioptrické skla, ořezali proplácení zubího ošetření, co příjde na řadu . Hlavně, že mají ředitelé a manžéři statisícové platy a bohaté odměny za " šetření". Stačila by na náš malý stát 1 pojišťovna a hned by byly peníze.
Léčba narkomnů a alkoholiků se platí,na to peníze jsou, stejně jako vše zadarmo pro chronicky nepracující cikány.

Ferenc
9. 5. 2019 • 11:27

Léky na naše nemoci na pojišťovnu s tím bude také brzo konec pan ministr to již určitě připravuje.

EM1234
9. 5. 2019 • 08:51

Jak to ti souzi dělali, že na to byly peníze?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.