Hrozivá nehoda ochromila Prahu: Autobus s vězni a tanky v plamenech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hrozivá nehoda ochromila Prahu: Autobus s vězni a tanky v plamenech!

Nehoda byla hrozivá a skončila tragicky.
Nehoda byla hrozivá a skončila tragicky. (Foto pro Blesk Jiří Lebeda)

Mrtvý dozorce a čtrnáct zraněných! Autobus plný vězňů se srazil včera odpoledne na Pražském okruhu s nákladním autem převážejícím dva historické tanky.

Autobus patřil vězeňské službě (VS), cestovalo v něm devět odsouzených a deset dozorců. Jeden z nich přišel o život, další dva a také tři vězni skončili v péči lékařů. Záchranáři převezli do nemocnic i dalších osm lidí a nejvážněji zraněnou ženu transportoval do nemocnice vrtulník. Tragická srážka se stala před 13. hodinou u sjezdu na Řeporyje směrem k dálnici D5. Z autobusu, náklaďáku i tanků začaly ihned poté šlehat plameny. Zbyly z nich jen ohořelé plechy. 

Vyjádřili soustrast

Tanky, které kamion převážel, patřily Muzeu obrněné techniky ve Smržovce na Liberecku. „Při nehodě částečně shořel náš americký M-36 Jackson, který se měl účastnit oslav osvobození Plzně. Za ním naložený Stuart by neměl být tolik poškozený. Upřímnou soustrast příbuzným zemřelého účastníka nehody,“ napsali muzejníci na svém facebookovém profilu.

Dopravní nehoda na Pražském okruhu

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.