Obžaloba o Čeňkovi B. (60): Zpronevěřil 15 milionů z exekucí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Obžaloba o Čeňkovi B. (60): Zpronevěřil 15 milionů z exekucí

Bývalý exekutor Čeněk B. odmítl říct, kam miliony zmizely.
Bývalý exekutor Čeněk B. odmítl říct, kam miliony zmizely. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Z vymáhání dluhů si dělal dojnou krávu... Bývalý exekutor Čeněk B. (60) z Kyjova měl podle obžaloby dlouhých osm let vymáhat z dlužníků peníze, které ale jaksi »opomínal« posílat věřitelům. Dostal šest let, zdálo se mu to moc a státnímu zástupci málo, nyní mu tak hrozí až 12 roků v base.

Věřitele na Bruntálsku měl obrat o neuvěřitelných 15 milionů. „Ty peníze jsem si nepřisvojil,“ hájil se. Že je u soudu, je dle něj vina kriminalistů a státní zástupkyně, kteří, jak řekl, to na něj »ušili«. Peníze, které měl zpronevěřit, patřily firmám, jednotlivcům, ale také nezletilým dětem. Chodily na účet, k němuž měl přístup pouze on sám. Vyplácet je měl do 30 dnů po jejich vymožení. Nevyplácel. Rozsudek se očekává v květnu.

Splácet dlužné miliony se ale Čeněk B. nechystá. Nemá prý nic, jen invalidní důchod ve výši 6900 korun, živí ho manželka. Na jeho majetek byl totiž vyhlášen konkurz.

Bývalý exekutor Čeněk B. u odvolacího soudu. Kam zmizelo sedm milionů, říct odmítl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.