Zvrat v případů zmizelé Valerie (7): Krutou babičku (61) žene policie k soudu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zvrat v případů zmizelé Valerie (7): Krutou babičku (61) žene policie k soudu

Po Valerii Kvasničkové policie stále pátrá. Informace o ní přijme na lince 158.
Po Valerii Kvasničkové policie stále pátrá. Informace o ní přijme na lince 158. (Foto PČR)

 Zvrat nastal ve vyšetřování záhadného zmizení malé Valerie (7) z Prahy. Dívenku policie sice stále od loňského srpna hledá, ale její babičku (61) nyní už kriminalisté navrhli obžalovat hned z několika trestných činů.

Zda Valinka žije nebo ne a pokud již naživu není, co způsobilo její smrt, stále nikdo neví. Jisté ale podle detektivů je, že u babičky po otci (†25), které byla vnučka s jejími třiemi staršími sourozenci svěřena do péče, neměla dívenka na růžích ustláno. Žena by se měla zodpovídat z trestných činů opuštění dítěte nebo svěřené osoby, zanedbání povinné výživy, ohrožování výchovy dítěte, týrání svěřené osoby a zpronevěry, jelikož i po zmizení Valerie na ni brala sociální dovky. Obviněná je ve vazbě a spolicisty stále odmítá komunikovat. Ve vězení může trávit až osm let.


Svazování a roubík
„K týrání, mnohdy i brutálnímu, používala mimo jiné roubík, aby poškozená nemohla křičet, a svazovala ji. Jednou z vyšetřovacích verzí je i to, že Valerie toto týrání nemusela přežít,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Valerie byla naposledy prokazatelně viděna v říjnu 2017 ve Viklefově ulici v Praze-Žižkově. Na zmizení upozornil policii její příbuzný až v srpnu loňského roku. Do té doby se po ní nesháněla ani sociálka.

Po Valerii Kvasničkové policie stále pátrá. Informace o ní přijme na lince 158.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.