Takhle jezdí (někteří) polští kamioňáci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Takhle jezdí (někteří) polští kamioňáci!

Řidič polského kamionu v Česku odbočil přes dvojitou plnou čáru do protisměru.
Řidič polského kamionu v Česku odbočil přes dvojitou plnou čáru do protisměru. (Foto Facebook)

Nebezpečný a nepochopitelný manévr, na jehož konci mohli být mrtví! Řidič polského kamionu v Česku odbočil přes dvojitou plnou čáru do protisměru a ohrozil další dvě auta. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo.

Událost, z níž běhá mráz po zádech, se stala v úterý v půl šesté večer poblíž Jablonce nad Nisou. Polský kamion jel po silnici I/65 směrem od Prahy. „Náhle najel doleva, přejel přes dvojitou plnou čáru do protisměru a k příjezdu do Rychnova využil sjezd určený vozům jedoucím v opačném směru,“ uvedla policistka Dagmar Sochorová.


Řidič osobního auta jedoucí za náklaďákem měl co dělat, aby zabránil srážce. V poslední chvíli naštěstí stačil kamionu prudce uhnout a na plný plyn ho podjet. Kdyby to neudělal, skončil by pod jeho koly. Muž za volantem kamionu ohrozil i řidiče v protisměru, který celou situaci natočil na kameru za předním sklem.


Policie hledá svědky
Okamžitě se rozjelo rozsáhlé pátrání. Policie hledá nejen řidiče kamionu, ale i šoféry, kteří byli přímými svědky incidentu. Především vyzývají, aby se přihlásil řidič osobního auta, který jel těsně za náklaďákem a byl bezprostředně ohrožen. „Svědci mohou volat na linku 158,“ dodala Sochorová.



Přečtěte si
Lubica258
23. 11. 2019 • 14:07

Někteří řidiči kamionu jsou opravdu hodně bezohlední a bohužel to háže negativní světlo na všechny. Já jsem také řidič kamionu, ale jezdím slušně, abych nikoho na silnici neohrozil. Mám vlastní kamion, který jsem si koupil z http­s://ww­w.tir­centru­m.cz/ a dost by mě mrzelo, když bych o něj svojí vlastní blbostí přišel, jelikož bych tak přišel o práci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.