Rádce Aha!: Jak si opravit šminky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rádce Aha!: Jak si opravit šminky?

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. (Shutterstock.com)

Dámy, určitě to znáte – prudký pohyb, nešikovný úchop a pudr nebo oční stíny končí na zemi. A vy ještě ve zpomaleném záběru vidíte, jak se rozbíjejí na milion kousků. Není ale třeba rozbité šminky hned vyhazovat, dají se totiž jednoduše a rychle spravit!

1.  Balzám od ohně a ledu
Roztekla se vám oblíbená rtěnka a nedrží tvar? Udělejte si z ní balzám na rty! Rtěnku přendejte do misky a rozehřejte ji v mikrovlnce (cca 10 – 15 vteřin). Přimíchejte lžíci bambuckého másla nebo kokosového tuku a směs přelijte do malého uzavíratelného kelímku (objem cca 2 – 5 ml). Nakonec dejte na pár hodin do ledničky, aby balzám ztuhl.

2. Make-up: Nemíchat, protřepat...
Dostat z lahvičky celý tekutý make-up není jen tak, ale když platíte za celé balení, je dobré z něj vymáčknout, co to jde. Pokud je tuba měkká, rozstřihněte ji a zbytek make-upu vyškrábejte do uzavíratelného kelímku. V případě pevné lahvičky na make-up odšroubujte dávkovač a do lahvičky dejte trochu pleťového krému. Pak lahvičku zašroubujte a protřepejte. Vznikne vám tak tónovací krém.

3. Pudr s lihem jako nový
Pudr, pudrový make-up, tvářenka nebo oční stíny se nárazem mohou lehce rozsypat. Stačí ale mít kousky pohromadě, čistý líh (který koupíte v lékárně) nebo dezinfekci na ruce a papírovou utěrku. Kousky dejte zpět do obalu, rozdrťte je lžičkou na jemný prášek a navlhčete čistým lihem nebo dezinfekcí. Následně povrch papírovým ubrouskem stlačte a vyhlaďte a nechte do druhého dne vyschnout. Téměř nepoznáte, že byl pudr rozbitý!

4. Řasenka s kapkami do očí
Vyschla vám oblíbená řasenka? Kápněte do ní 3 – 4 hydratační kapky do očí a krouživými pohyby kartáčkem řasenku s kapkami promíchejte. Poté řasenku pořádně zašroubujte a protřepte.

5.  Rtěnka vcelku díky zapalovači
Pokud se vám rtěnka zlomila, dejte každý kousek do uzavíratelného pytlíku a vložte na 10 minut do mrazáku. Následně oba konce zahřejte zapalovačem a přiložte k sobě tak, aby zapadly. Chvilku je držte, rtěnku zavřete a dejte ještě na 15 – 20 minut do mrazáku.

Přečtěte si
nefimova.1...@...
19. 3. 2019 • 18:53

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Bodyslim.Club

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.