Divná ženská v autě? Ne, chlap (41) v šatičkách: Prchal kanálem 13 hodin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Divná ženská v autě? Ne, chlap (41) v šatičkách: Prchal kanálem 13 hodin!

Zločinec nejprve běžel potokem a pak vlezl do kanalizační sítě.
Zločinec nejprve běžel potokem a pak vlezl do kanalizační sítě. (Foto HZS, mapa Google)

Aby si uchoval svobodu a nemusel do kriminálu, vymyslel zločinec (41) v Prostějově fígl. Když vyrazil do ulic, maskoval se za ženu. Marně... V dámských šatech a lodičkách prchal před policisty kanalizací téměř 13 hodin!

Muži zákona v úterý kolem jedné odpoledne kontrolovali osobní auto, kde na první pohled seděly dvě ženy. Při kontrole dokladů zjistili, že na místě spolujezdce nesedí žena, ale velmi výrazně nalíčený muž v dámských šatech s parukou. Když ho požádali o doklady, vylezl a dal se na útěk.

Několik desítek metrů prchal potokem až k vyústění kanalizačního potrubí, do kterého vlezl. Policisté se vydali za ním, chlapík se jim však ve spleti kanalizačních chodeb a šachet záhy ztratil. Do pátrání se zapojili další policisté, psovodi, strážníci, hasiči, silničáři a správci kanalizace. Muž před nimi prchal až do tří hodin v noci!

„Vzhledem ke zmenšujícímu se průměru kanalizace, kudy prchal, se musel postupně začít pohybovat po čtyřech a poté i plazit,“ prozradil policejní mluvčí František Kořínek a dodal: „Vzhledem k dlouhé době, kdy byl na útěku, se s ohledem na vlhko, chlad a chybějící jídlo a tekutiny pátrací akce postupně změnila na akci záchrannou.“
Pod benzinovou stanicí jižně od Prostějova byl muž v místě, kde už byl kanál tak úzký, že nemohl pokračovat dál, zadržen. Na pokraji vyčerpání a silně podchlazeného ho policisté vytáhli.

Následně putoval k Okresnímu soudu ve Vyškově, který na něj vydal zatykač pro majetkovou trestnou činnost.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.