Zabil rodiče, aby mohl unést jejich dceru (13): Pláchla vrahovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zabil rodiče, aby mohl unést jejich dceru (13): Pláchla vrahovi

Jayme (13)
Jayme (13) (Foto Jennifer Smith, policie)

Chladnokrevný zločin v americkém státě Wisconsin má aspoň zčásti šťastný konec. Našla se dívenka pohřešovaná od říjnové vraždy jejích rodičů.

V noci na 15. října kdosi zavolal na tísňovou linku 911, ale operátoři nikoho neslyšeli – jen hluk a křik. Do čtyř minut na místo dorazili policisté, ale stejně už bylo pozdě. Dveře do domu našli prostřelené brokovnicí a uvnitř dva mrtvé: Jamese Closse (†56) a jeho ženu Denise (†46). Jak se záhy ukázalo, chyběla jejich dcera Jayme (13), a tak policie vyhlásila pátrání a odměnu až 50 tisíc dolarů (1,1 mil. Kč). Sešlo se na dva tisíce tipů, ovšem žádný nepomohl, stejně jako pátrání stovky policistů a davu dobrodinců. Jayme se však dokázala zachránit sama, po 87 dnech zajetí asi sto kilometrů od domova.

Uprchla na ulici
Jeanne Nutter ve čtvrtek odpoledne venčila psa, když k ní přiběhla vystrašená dívka s křikem: „Zabil mi rodiče!“ Jeanne neváhala a zaklepala na nejbližší dveře. „Tohle je Jayme Closs, volejte policii!“ vyhrkla. A stalo se, policie únosce zadržela už za jedenáct minut. Dívku prohlédli v nemocnici, po fyzické stránce ale byla docela v pořádku. Teď už je u rodiny, totiž s tetou a dědečkem.

Oholený únosce
Podezřelým je Jake Patterson (21); nezaměstnaný, ale bez trestních záznamů. Rodinu obětí zřejmě neznal, s dívkou nebyl v kontaktu ani přes internet, přesto si podle policie svůj ohavný čin dobře přichystal. „Můžu vám říci, že ty činy plánoval, podnikl řadu kroků, aby utajil svou identitu,“ prohlásil šerif Chris Fitzgerald. Například si před »akcí« oholil hlavu, aby policie nenašla vlas, a tedy DNA. Cílem nebylo zabít rodiče, ale zmocnit se dívky. Držel ji ve svém domku. Víc detailů zatím nebylo zveřejněno.

Jake Patterson

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.