Italské úřady zavelely: Arrivederci, »uchošťouři«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Italské úřady zavelely: Arrivederci, »uchošťouři«!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (iStock.com)

Vatou obalená plastová tyčinka je nejčastější pomůckou, kterou si lidé čistí uši. V Itálii ale musí najít od 1. ledna jiný způsob. 

Itálie se tak stala první zemí v EU, která v rámci boje s plastovým odpadem toto nařízení zavedla, a »uchošťourům« dala arrivederci (sbohem).

Tyčinky do uší na italském trhu musí nyní být ze dřeva nebo jiných přírodních materiálů tak, aby byly kompostovatelné (v Česku stejný zákaz hrozí za dva roky). Navíc už od začátku loňského roku smějí být v obchodech používány výhradně recyklovatelné plastové sáčky na ovoce, zeleninu, maso a ryby. Zákaz prodeje plastového nádobí a dalších jednorázových produktů má přijít za rok.

Přečtěte si
paralenka
7. 1. 2019 • 18:55

Aby se všichni nepo**ali! Dřív lidi namotali vatu na sirku a bylo vymalováno. Dřeva máme dost díky kůrovcové kalamitě, tak šup pro špejli, a můžou všichni šťourat do zblbnutí - k velké "radosti ušařů", neboť to moc bezpečné není čímkoliv, ani tou plastovou tyčinkou!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.