Italové jsou v kurzu: Dáda má Vita, Stašová zase Pippa? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Italové jsou v kurzu: Dáda má Vita, Stašová zase Pippa?

Simona Stašová
Simona Stašová (Foto Aha! – Martin Sekanina, ara)

Herečka Simona Stašová (63) na rozdíl od svých kolegů během prázdnin nezahálí, a zatímco její kolegové se vrací z dovolené, ona má za sebou na padesát představení, která odehrála na letních scénách. Jakmile jí ale čas dovolí, mizí do své milované Itálie za Pippem.

Stašová je známá svou slabostí pro Itálii. Herečka tam ještě nedávno trávila čas se svojí oblíbenou skvadrou. „Byla jsem tam s partou úžasných profesí. Já, tedy herečka, vizážistka, kostymérka, fotografka a režisérka. V minulosti jsme spolu cestovaly od Soulu po San Francisco. Poslední roky trávíme výhradně v Itálii, konkrétně právě na Sicílii, v apartmánech, které pronajímá můj kamarád Pippo,“ řekla herečka webu revue.idnes.cz.

Čas strávený u Pippa si herečka nemůže vynachválit. „Miluju tu Pippovu neskutečnou zahradu, kde jsou snad úplně všechny stromy a rostliny, které si jen dokážu představit. I citron do svého ranního čaje si můžu u něj utrhnout každý den čerstvý,“ řekla Stašová webu revue.idnes.cz.

Kromě čerstvých surovin si herečka užívá i místní turistiku a chloubu Itálie – sopku Etnu. „A pak je tu samozřejmě Etna, jejíž dýmající vrcholek vidím vždy přímo z našich apartmánů. Několikrát jsem se byla podívat i nahoře na její krátery, i když se mi pan spisovatel a dramatik Marek Epstein kdysi smál, proč za sopkou jezdím na Sicílii, když ji mám přímo doma v Hostivaři, čímž myslel samozřejmě mojí maminku Jiřinu,“ svěřila se webu Stašová.

Jakmile ale Stašové skončí prázdniny, vrhá se plná energie do pracovního procesu. Čeká ji představení, které má pomoci s výstavbou školy v Keni, kterou loni postihla povodeň, což herečku velmi zasáhlo, stejně jako tragédie s povodněmi, která v posledních dnech zachvátila Sicílii. „Teď už jsem zase zpátky v divadelním procesu a chystám se na velké charitativní setkání s diváky v rámci představení Filumena Marturano, které odehrajeme už za čtrnáct dní v mém milovaném Divadle ABC proto, abychom podpořili výstavbu školy v Keni, kterou tam loni smetla povodeň,“ sveřila se Stašová webu revue.idnes.cz.

 Stašová po prohře na Lvech: Jsem divadelnice, moje energie na plátně není vidět!

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.