Muž (28) s pistolí přepadl banku v Příbrami: 8 rukojmích osvobodila URNA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muž (28) s pistolí přepadl banku v Příbrami: 8 rukojmích osvobodila URNA

Policisté zasahovali v Příbrami u přepadení banky.
Policisté zasahovali v Příbrami u přepadení banky. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Aktu.cz)

Třásli se o život! Osm rukojmích si vzal ozbrojený muž (28), který včera přepadl banku v Příbrami. Po bezmála tříhodinovém napětí zaznělo několik ran a byl konec.

Podivín se střelnou zbraní v ruce se »uhnízdil« v pobočce Unicredit Bank na náměstí T. G. Masaryka včera kolem půl třetí odpoledne. Policie uzavřela celé okolí a evakuovala odtud lidi. Zavřít musely i všechny obchody.


Nešlo o loupež
Zhruba o hodinu a půl později podle mluvčího banky Petra Plocka jednu ženu ozbrojenec propustil. V jeho rukách pak zůstalo šest klientů a dva zaměstnanci banky. Proč rukojmí zajal, bylo zpočátku záhadou. O peníze muž zájem nejevil. „Tvrdil, že nechce nikomu ublížit, chce vyjednávat,“ informovala policistka Monika Schindlová. Podle TV Prima mluvil o zpackaném lékařském zákroku a korupci. Další zdroje říkají, že šlo o bývalého vězně.

Záchranné manévry 
Po 17. hodině zaznělo několik výbuchů, objekt zahalil kouř z dýmovnic. To zásahová jednotka URNA vtrhla do objektu. V 17 hodin 10 minut již byla rukojmí venku. Pachatele policisté zadrželi dvě hodiny a padesát minut poté, co banku přepadl. „Nešlo o loupež, muž chtěl na sebe upozornit a vyjednávat,“ potvrdila nakonec Schindlová. Incident se obešel bez zraněných. Rukokojmí skončili v péči psychologů.

Zasahovaly desítky policistů
V Příbrami včera proběhly hotové policejní manévry. Na místo přijel policejní vyjednavač, Útvar rychlého nasazení i policejní zásahovka. Situaci ze vzduchu monitoroval policejní vrtulník. Do Příbrami vyrazilo i speciální vozidlo Golem z Prahy, v němž může být ošetřeno až 12 těžce zraněných. To ale policisté nakonec odvolali. Středem města nesměla projíždět ani auta. Dopravu policisté odkláněli po okolních silnicích.

Policisté zasahovali v Příbrami u přepadení banky:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.