V taxíku nebyl šofér, tak si muž (43) sedl za volant | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

V taxíku nebyl šofér, tak si muž (43) sedl za volant

Fotografie
Fotografie (internal)

Tak to je síla! Chlapík (43) v Třinci na Frýdecko-Místecku chtěl odvézt domů, nasedl do taxíku, ale protože za volantem nikdo nebyl, odjel sám. Taxikář (59) si pak auto našel a přijel pro něj s odtahovou službou.

Muži se nad ránem nechtělo k domovu šlapat pěšky, a když uviděl u chodníku stojící taxík, neváhal a sedl si na sedadlo spolujezdce. Na místě řidiče ale nikdo nebyl a zákazníkovi po chvíli došla trpělivost. Přesedl si za volant, nastartoval a vydal se na cestu domů. Po 1,5 kilometru zaparkoval, zamkl auto a šel v klidu spát.


Taxikář mezitím zjistil, že jeho vůz nestojí tam, kde má, a začal po něm na vlastní pěst pátrat. „Po dvou hodinách ho skutečně objevil, ale protože auto bylo zamčené, zavolal si odtahovou službu,“ popisovala Aha! policistka Eva Michalíková případ z konce listopadu.

Nic jsem nepil, tvrdil
Muž, který s taxíkem odjel, si ráno zavolal stejnou taxislužbu, chtěl znovu odvézt a zároveň vrátit klíče od vozu. Místo taxíku ale přijeli policisté. Muž se jim přiznal, ale trval na tom, že si auto vypůjčil úplně střízlivý a že s oním taxikářem jezdí častěji. I tak mu však za neoprávněné užívání cizí věci hrozí až dva roky basy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.