Gauner nechal policistu oběsit! Dostal 18 let... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Gauner nechal policistu oběsit! Dostal 18 let...

Česlav H. přesvědčil policistu aby se naoko oběsil s tím, že ho pak jeho parťák včas odřízne. Místo toho ho chladnokrevně nechal zemřít.
Česlav H. přesvědčil policistu aby se naoko oběsil s tím, že ho pak jeho parťák včas odřízne. Místo toho ho chladnokrevně nechal zemřít. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Příštích 18 let stráví za mřížemi protřelý krimálník Česlav H. (32) z Olomouce. Soud ho potrestal za vraždu policisty Marina M. (†33) z počátku roku 2015. Kolega zavražděného, který se na činu podílel, vyvázl s podmínkou.

Policejní psovod Marin M. se před lety spřáhl s lumpem Česlavem H., viděl v něm informátora. Česlav H. naopak považoval policistu za dobré krytí svých trestných činů.

Na počátku roku 2015 se o Marina M. začala zajímat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Česlav H. ho přesvědčil, aby se naoko oběsil na zábradlé mostku, že ho hned odřízne a policista pak pobytem na psychiatrii unikne inspekci ze zorného pole. „Ve skutečnosti však nikdy nezamýšlel, že by ho odřízl,“ konstatoval včera soudce.

Kolegovi mrtvého policisty Rudolfovi B. (32), který byl vraždě na předměstí Olomouce přítomen, soud vyměřil za neposkytnutí pomoci tříletý trest s podmínečným odkladem na čtyři roky.

Policista Martin M. byl v únoru 2015 nalezen oběšený na zábradlé mostku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.