Meteorologové předpovídají: V nížinách deštníky, na horách lyže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Meteorologové předpovídají: V nížinách deštníky, na horách lyže

Ilustrační foto
Ilustrační foto (©Salzburger Saalachtal Tourismus / Reinhart Bryanc)

Bílá nadílka zasype v příštím týdnu naše hory. Napadnout může až dvacet centimetrů sněhu. Pár vloček sice spadne i v nížinách, spíše ale bude pršet.

Nadcházející týden bude podle meteorologů teplotně podprůměrný. V noci může rtuť teploměru na místech, kde nasněží, spadnout až k minus jedenácti stupňům. Řidiči by si měli dávat pozor, protože ráno se bude tvořit náledí. „Ve druhé polovině týdne se nad západní Evropou bude prohlubovat brázda nízkého tlaku vzduchu. Po její přední straně k nám bude ve vyšších vrstvách atmosféry proudit teplejší vzduch od jihu,“ předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu.

Mírně se tedy oteplí a nejvyšší denní teploty se vrátí nad nulu. V dalších třech týdnech se budou podle předpovědi teploty pohybovat kolem hodnot běžných pro tuto část roku, kdy průměrná teplota činí 0,2 stupně. Ani co se týká srážek, nečekají meteorologové žádné extrémy. Na odpověď na otázku, zda by letos mohly být bílé Vánoce, si tedy ještě budeme muset počkat. Naděje ale zůstává. Vypadá to, že po extrémně teplém létě by mohla přijít obyčejná česká zima.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.