Na prodavače šel s kudlou...při útoku se nůž rozpadl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Na prodavače šel s kudlou...při útoku se nůž rozpadl

Policie po tomto muži pátrá. Poznáváte ho? Volejte linku 158.
Policie po tomto muži pátrá. Poznáváte ho? Volejte linku 158. (Foto PČR)

Vyrukoval na prodavače mobilních telefonů s kudlou v ruce a křičel: »Je ostrý!« Během »akce« se mu rozpadl, přesto dokázal z prodejny v obchodním centru Pankrác utéct s aparátem v hodnotě třicet tisíc korun.

Lupič si nejprve přišel situaci obhlédnnout, jak ukazují kamerové záznamy. Prohlížel si mobily a zřejmě si tipoval, který vzít. Následně odešel, ale během chvíle se vrátil ozbrojený. „Mám tady ostrý nůž, nepokoušejte se za mnou běžet nebo vás pořežu,“ hrozil prodavači s kobercovou kudlou a snažil se odříznout mobil z bezpečnostního lanka. Jakmile zařízl, rozletěl se mu na dvě části. Mobil proto utrhl a utekl.

„Odcizený telefon byl nejdražší ze všech vystavených, byl v hodnotě přes 30 tisíc korun,“ informoval včera o případu z 9. listopadu mluvčí policie Jan Daněk. Pokud zloděje dopadnou, hrozí mu﷯ až osm let vězení za trestné činy krádež a vydírání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.