Policejní prezident Tomáš Tuhý končí ve funkci: Střídá Klausovou v Bratislavě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Policejní prezident Tomáš Tuhý končí ve funkci: Střídá Klausovou v Bratislavě!

Policejní prezident Tomáš Tuhý
Policejní prezident Tomáš Tuhý (Jakub Poláček)

Přes 27 let, z toho skoro pět v té nejvyšší funkci, strávil Tomáš Tuhý (46) u policie. Teď uniformu vymění za kariéru diplomata v Bratislavě.

„Jedna životní etapa pro mě končí a druhá začíná. Já se nyní budu naplno věnovat své nové roli v zahraniční politice, ke které jsem měl i jako policista blízko,“ uvedl včera odcházející policejní prezident Tuhý.

U policie skončí dnešním dnem a stane se velvyslancem v Bratislavě. Převezme místo, které až do konce letošního dubna zastávala Livia Klausová (74). Tuhý také řekl, že od policie odchází z vlastního rozhodnutí, žádné politické tlaky prý necítil. Za jeho působení proběhla kritizovaná reorganizace protimafiánského útvaru, rovněž ale vzrostly policistům platy. Prezident Miloš Zeman (74) jej před pár dny povýšil do hodnosti generálporučíka.

Nahradí ho Švejdar?
Jako o jeho nástupci se spekuluje o pardubickém policejním šéfovi Janu Švejdarovi, prozatím ale policii povede náměstek Martin Vondrášek. Ten rovněž připadá podle médií v úvahu. Šéf vnitra Jan Hamáček (39, ČSSD) by chtěl mít nového policejního prezidenta do začátku prosince.

Na video s Tomášem Tuhým se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
italiano
31. 10. 2018 • 22:32

Jsem, politický laik, ale pamatuji se, že iv minulm systému se vyhazovávalo směrem nahoru.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.