Motal se na houbách: Nový český rekordman, v krvi měl 8,83 promile! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Motal se na houbách: Nový český rekordman, v krvi měl 8,83 promile!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Zuzana Bořecká)

I zkušeným lékařům krnovské nemocnice spadla čelist! Záchrankou k nim přijel zraněný houbař (41) z Ostravska. Měl v sobě bezmála devět promile alkoholu, ruplý kotník a stejně se ještě držel na nohou.

Opilý houbař se cestou z lesa zranil, a tak se sanitkou nechal odvézt do špitálu. „Krevními odběry jsme zjistili, že má v krvi 8,83 promile alkoholu,“ uvedl ortoped Krnovské nemocnice Jiří Stošek. Muž skončil na oddělení JIP. „Chodil, byl orientovaný. Vypadal maximálně tak na tři promile. Přibližně o hodinu a půl později jsme mu nechali udělat další odběr, to měl 8,15 promile v krvi,“ doplnil lékař s tím, že ještě po osmi hodinách v sobě měl muž pět promile.

Musel pod kudlu

Rentgen odhalil komplikovanou zlomeninu kotníku a muž měl být rychle operován. Měl, jenže kvůli množství alkoholu v krvi to hned prostě nešlo. „Údajně si podvrtl kotník, když došlápl špatně na větev. Doufal, že to nebude nic vážného a že bude stačit ortéza, aby mohl v pondělí do práce,“ podotkl MUDr. Stošek. Houbaře operovali až za 24 hodin, kdy vystřízlivěl. „Zlomeninu jsme museli sešroubovat. Operace tak trvala přibližně hodinu. Poleží si u nás několik dní a pak bude propuštěn do domácího ošetřování,“ vysvětlil Stošek.

Pivo místo jídla

A jak se vše seběhlo? Primářka interny se prý za svou třiatřicetiletou praxi s něčím podobným nesetkala. „Stihl nám říci, že pil s kamarády v pátek. V sobotu ráno, než vyrazili na houby, vypil místo snídaně dvě piva. První jídlo, krajíc chleba se sekanou, si dal až s pivem před odjezdem do nemocnice,“ kroutila hlavou primářka Naděžda Mičudová. V nemocnici byl muž pod stálým pod dozorem. „Hlídali jsme jej a hydratovali infuzí,“ dodala primářka.

Překonal legendárního Čurdu 

Traktorista Milan Čurda byl před lety chycen policisty za volantem fekálního vozu. Nadýchal 8 promile alkoholu. Houbař z Ostravska, kterého přijali v Krnovské nemocnici, jej překonal téměř o jedno promile. Světový rekord drží Polák Andrzej W. (45), který nadýchal 12,3 promile po oslavě s kamarády. Mezi ženami drží smutný primát Francouzka, která měla po autonehodě u Nantes v krvi 11 promile!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.