Po výbuchu v Mostkovicích místní spekulují: Zabíjela pyrotechnika? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Po výbuchu v Mostkovicích místní spekulují: Zabíjela pyrotechnika?

Hasiči včera pokračovali v odklízení sutin domu v Mostkovicích, který v sobotu zcela zničila mohutná exploze.
Hasiči včera pokračovali v odklízení sutin domu v Mostkovicích, který v sobotu zcela zničila mohutná exploze. (Foto: HZS Ol. Kr.)

Příčina výbuchu, který v sobotu zcela zničil jeden dům a desítky dalších v Mostkovicích na Prostějovsku poškodil, stále není známa. Vyšetřovatelé pracují s verzí výbuchu plynu, po obci se spekuluje, že obyvatel (†35) domu, který v něm zahynul, experimentoval s pyrotechnikou.

„Zatím stále probíhá odklízení sutin. Na místě jsou samozřejmě přítomni jak naši vyšetřovatelé, tak experti z Technického ústavu požární ochrany Praha a policejní specialisté,“ sdělila včera mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

„Někdo říká, že to byl plyn. Ale ta rána byla tak hrozná, jako by tady spadlo a vybuchlo letadlo. On prý ten člověk eperimentovával s pyrotechnikou,“ konstatoval muž ze sousedství. Kromě muže, který při výbuchu zahynul a údajně byl členem hasičského sboru, byly dvě osoby zraněny. Desítky lidí z okolí musely být evakuovány. „Většina se však už večer mohla vrátit do svých domovů. Pouze tři označil statik jako prozatím neobyvatelné,“ prozradila mluvčí Hacsiková a dodala: „Dvě rodiny náhradní ubytování nevyžadovaly, pro jednu zajistila primátorka Prostějova městský byt.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.