V centru Plzně spadl dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V centru Plzně spadl dům!

Celá přední část činžovního domu spadla v Plzni.
Celá přední část činžovního domu spadla v Plzni. (Foto HZS PK)

 Jako domeček z karet se včera zřítila podstatná část neobydleného činžáku v centru Plzně. K zemi šla celá přední zeď. Hasiči objevili u zbytků domu bezdomovce, který stačil před padajícím zdivem utéci. 

K sesuvu dvoupatrové stavby došlo u hlavního vlakového nádraží na konci mostu Milénia. V půl druhé v noci se ozvala veliká rána, kterou doprovázely chuchvalce prachu. Na místo se sjeli záchranáři, hasiči, policisté a dorazili i pražští strážníci se psy na vyhledávání zavalených lidí v sutinách.

Celá přední část činžovního domu spadla v Plzni.

„V troskách se naštěstí nikdo nenacházel, Objevili jsme pouze jednoho nezraněného bezdomovce. Dům byl dlouhodobě neobývaný a zanedbaný,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar. Na místo zřícení budovy dorazil statik. „Ten rozhodl o demolici poškozené části domu,“ dodal Poncar.  Ubytovnu sousedící se zříceným domem hasiči evakuovali. „Zajistili jsme celkem 16 lidem náhradní ubytování ve svém objektu,“ řekl vedoucí krizového řízení magistrátu Jiří Karas.

Dům byl dlouhodobě neobývaný a zanedbaný.

Přečtěte si
inocenta
14. 9. 2018 • 15:07

Kontroluje vůbec někdo statiku starých domů? Často s e nahodí omítka, nebo oblepí panelový dům, ale uvnitř stavby může být problém.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.