Umělá »tráva« kosí huliče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Umělá »tráva« kosí huliče!

Zadrženy byly desítky podobných balení.
Zadrženy byly desítky podobných balení. (Foto Profimedia.cz)

Syntetická marihuana, která v kombinaci s alkoholem zabíjí, se dál šíří mezi narkomany na Ostravsku. Oficiálně se otrávilo už 21 lidí, naposledy žena (35). Skutečný počet však může přesáhnout třicet!

„Do pondělního rána jsme byli u patnácti dalších pacientů pod vlivem nealkoholových drog,“ potvrdil záchranář Lukáš Humpl. I tyto případy může mít na svědomí umělá »tráva«. „Nejčastěji jde o lidi ze sociálně slabšího prostředí. Mezi těmi, kdo drogu užili, byl ale i student (16),“ řekla policistka Gabriela Holčáková. Bezdomovec (†32) s třemi promile alkoholu v krvi si zakouřil, což ho stálo život. Jaho kumpán (36) skončil na oddělení JIP.


Smrtící zombie drogu, po které se její konzumenti pohybují mátožně jako »oživlé mrtvoly« , prý našla v kontejneru bezdomovkyně. Tvrdila, že tam viděla šest krabic s třemi tisíci sáčků. Z těch by šlo ubalit šest tisíc cigaret. Žena se dušovala, že vytáhla z kontejneru jen jednu krabici. Ostatní popeláři údajně odvezli na skládku, kde je ovšem nelze najít. Za šíření této nebezpečné drogy, která může pocházet z Indie, Číny nebo Polska, už policie zadržela čtyři muže (17 až 41). Hrozí jim až pětileté vězení.

Bojí se Ostravané tzv. zombie drogy v ulicích města?


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.