Kdo do Ostravy přitáhl »zombie drogu«? Zadrželi už desátého dealera! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kdo do Ostravy přitáhl »zombie drogu«? Zadrželi už desátého dealera!

Smrtící zombie droga se nově objevila také v podobě prášku.
Smrtící zombie droga se nově objevila také v podobě prášku. (Blesk:Karel Janeček)

Dva mrtví a 22 přiotrávených narkomanů. Taková je zatím bilance ostravské drogové aféry, v níž hlavní roli hrají zabijácké syntetické canabinoidy. Na policii už kvůli tomu skončilo 10 lidí.

Po užití drogy zemřeli muž (†32) v Ostravě a další narkoman (†45) v Hlučíně. „Celkový počet možných intoxikovaných osob je ke dnešnímu dni již 24,“ potvrdila policistka Gabriela Pokorná, která varuje narkomany, aby nebezpečné syntetické kanabinoidy nepožívali. »Zombie droga«, po níž jsou uživatelé úplně mimo, je opravdu smrtelně nebezpečná.

Kriminalisté už sdělili obvinění či podezření 10 mužům. Posledním zatčeným je muž (47), který drogu dal známému. „Poškozený látku aplikoval, přičemž po požití byl stižen silnou nevolností a ošetřen lékařem,“ uvedla Pokorná. Dealerům teď hrozí až 18 let ve vězení a jeden z nich už čeká na soud ve vazbě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.