Chtěl srovnat se zemí část Ostravy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chtěl srovnat se zemí část Ostravy

Ven ho vytáhla policejní zásahovka.
Ven ho vytáhla policejní zásahovka. (Foto Aha! – Karel Janeček, ČTK)

Zabarikádoval se v domě v ostravské Vřesinské ulici. Když pro něj přišli 30. května policisté, číhal na ně nástražný výbušný systém a Ján V. (45) s pistolí v ruce. V úmyslu měl srovnat se zemí celou čtvrť. Pykat za svůj čin nebude.

Jen co do domu zásahovka vletěla, ozval se výbuch a dům byl plný kouře. Ján čekal na policisty s prsty na spoušti šestiranného revolveru. „Mířil na policistu, který ho zpacifikoval výstřelem do nohy,“ popsal velitel zásahu a policejní šéf Tomáš Kužel. Ten včera zároveň uvedl, že muž potrestaný nebude. „Přišel posudek, že není schopen ovládat své jednání, a ani pochopit obsah trestního řízení. Muž je teď umístěn v psychiatrické léčebně,“ konstatoval Kužel.

Tomáš Kužel


Nezvládl rozchod
Sousedé popsali, že Jána V. zlomil rozchod s manželkou, s níž má dvě děti. „Předem nás varoval. Vedl takové řeči, že to tu odpálí do vzduchu. Že už nemá pro koho žít. Takže jsme tady něco takového čekali,“ řekl Aha! muž ze sousedního domu. Spekulovalo se rovněž, že dřív sloužil u policie. Na to však Tomáš Kužel uvedl: „Bez komentáře.“

Bomber z Vřesiny vyvázne bez viny: Nepříčetný skončil na psychiatrii

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.