Aha! radí ženám: Šest levných triků pro krásu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Aha! radí ženám: Šest levných triků pro krásu

...
... (istock.com)

Pleť je ještě nazlátlá z léta, ale opálení mizí a místo potu nás trápí vítr. Chcete být krásné i v čase padajícího listí a přitom moc neutratit? Aha! ví, jak na to.

Ohromující řasy
V letních měsících se líčíme méně, ale přesto dostanou naše řasy pořádně zabrat. Potřebnou výživu jim dodá sérum pro růst řas. Pokud vás trápí, že místo vějířů máte kartáčky, zkuste jednoduchý trik. Řasy před použitím řasenky přepudrujte. Řasenka bude lépe držet a řasy nabudou na objemu.


Rozzařte pleť
Únava může padnout i na pleť, rozjasňující krém či báze pod make-upem by to ale měly vyřešit. Nemusíte je aplikovat na celý obličej, zaměřte se na důležité boty. Rozjasnit potřebují lícní kosti, místa pod obočím, vrchní linie čela, hrana nosu a prosvětlit můžete i noční víčka. Pak přes krém naneste svůj obvyklý make-up. Uvidíte, že budete vypadat jako po dovolené.

Opálení vydrží
I když opálení bledne, broker může tvář oživit. Nemusíte zrovna vykouzlit vzhled indiánky, stačí jen nanést trochu na čelo, pod lícní kosti a na nos. Vybírejte odstíny spíše v béžovém tónu, k podzimu se hodí lépe než oranžové.

Proti suché pleti
Každé roční období vyžaduje jinou kosmetiku. Na konci léta se vyplatí vyměnit pudrové za krémové, zvláště když máte suchou pleť. Nechce se vám utrácet? Nahraďte tvářenku červeným balzámem nebo krémovou rtěnkou. Musíte ovšem postupovat opatrně a barvu dobře rozetřít.

Soli se vracejí
Koncem léta už oceníme horkou koupel. Pěnu zkuste nahradit koupelovou solí. Nemusí být parfémovaná, sůl z Mrtvého moře vám připomene letní koupání a seženete ji od padesáti korun za půl kila. Pokud vám chybí vůně, můžete k soli přikápnout éterický olej podle výběru. Uklidní vás levandule nebo meduňka, pro probuzení se zase hodí citrusy.

Odličte se kokosem
Je vaše pleť po létě vysušená? Zkuste na odlíčení kokosový olej. Proti kosmetice je levný, přírodní, šetrný k pokožce. Stačí si olejem promasírovat tvář a pak opláchnout vlažnou vodou. Olej pleť vyčistí i hydratuje. Pozor, není vhodný pro pleť se sklonem k akné, ale spíše pro suchou a zralou pleť.

Přečtěte si
cukrenka
1. 9. 2018 • 10:56

A brooker je co? Mám samoopalovací spray, ale používám jen vzácně, jelikož to nemusí být zcela zdravá záležitost,

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.