Ze škodovky zbyla halda šrotu: Tři mladí lidé zemřeli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ze škodovky zbyla halda šrotu: Tři mladí lidé zemřeli

Tragická nehoda u Doks
Tragická nehoda u Doks (HZS Libereckého kraje)

Hrozná tragédie! Osobák plný mladých lidí se včera čelně srazil s kamionem. Zemřel řidič (†27) a dvě dívky (†23, †26), další dva (47, 26) byli těžce zraněni. Pasažéři na zadních sedačkách prý neměli pásy.

Nehoda se stala u Doks na Českolipsku ráno před sedmou hodinou. „Škoda Rapid projížděla od Mladé Boleslavi na Českou Lípu. Na rovném úseku před křižovatkou vjel řidič do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem,“ popsala střet policistka Ivana Baláková.

Mladé životy
Osudový náraz zaplatili životem tři mladí lidé. Byl to řidič a dvě spolujezdkyně, které seděly na zadních sedadlech. Těžce zraněni byli i dva muži (47 a 26), kteří jeli s nimi. Jeden z nich musel být podle záchranářů napojen na plicní ventilaci, do nemocnice ho pak přepravil vrtulník. Řidič kamionu vyvázl bez zranění, byl ale v šoku, ještě na místě mu musel pomoci policejní psycholog.

Neměli pásy
„Při vyšetřování nehody jsme zjistili, že nikdo z pasažérů na zadních sedadlech osobního auta nebyl připoutaný bezpečnostním pásem. Na otázku, proč vyjel řidič rapidu do vedlejšího pruhu, nám možná částečně odpoví výsledky nařízené soudní pitvy jeho těla,“ dodala policejní mluvčí.

Video místo pomoci?
Někdo z lidí, kteří u nehody zastavili, natočil video, které se hned začalo šířit sociálními sítěmi. Na záběru je totiž vidět několik lidí, kteří stojí ve svahu u silnice a pozorují nabourané vozy. K těm právě přibíhají policisté a hasiči, nikdo jiný už v záběru vidět není. „No tak to je drsný. Nikdo nepomohl?! A určitě si to každý fotil a točil,“ zněl jeden z komentářů. Podle mluvčího záchranky Michaela Georgieva ale zdání klame. „Ve slepém úhlu, za kamionem, svědci zraněným pomáhali, po telefonu dostávali instrukce od naší operátorky,“ řekl serveru TN.cz. Ostatní lidé mohli být ve svahu i kvůli vlastní bezpečnosti, na silnici je totiž mohlo srazit projíždějící auto.

Víte že...
...frekventovaná silnice z Mladé Boleslavi na Českou Lípu byla kvůli tragické nehodě uzavřena téměř pět hodin? Provoz na ní byl obnoven až před polednem.

Tragická nehoda u Doks:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.