Sobota je zatím nejtragičtějším dnem roku...6 mrtvých na silnicích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Sobota je zatím nejtragičtějším dnem roku...6 mrtvých na silnicích

K čelní srážce motorek došlo v mírné zatáčce.
K čelní srážce motorek došlo v mírné zatáčce. (FOTO PČR)

Uplynulá sobota se do statistik dopravních nehod zapíše černým písmem. Na silnicích zemřelo šest lidí. Je to zatím nejvyšší počet mrtvých během jediného dne v letošním roce. 

Mezi oběťmi byli čtyři motorkáři. Dva z nich zemřeli po čelní srážce u Hluboké nad Vltavou. „Jeden předjížděl auto a druhý jel proti němu. Oba se drželi středové čáry, a to se jim stalo osudným. Zemřeli na místě,“ řekla policistka Štěpánka Uhlířová. Třetí motocyklista zemřel večer při srážce s osobním vozem na Jesenicku a čtvrtý na Brněnsku. Další obětí z tragické soboty je chodec, kterého ráno u obce Šošůvka na Blanensku srazilo auto a ujelo. Šestým mrtvým je řidič, který nepřežil srážku dvou osobních vozů u Žalmanova na Karlovarsku. Počet obětí mohl být ještě vyšší. Další motocyklista zemřel na Jindřichohradecku poté, co spadl z motorky a vážně si poranil hlavu. K tragédii ale došlo mimo silnici, proto ho policejní statistiky o nehodách neevidují.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.