Zakecal se při přepadení banky: Lapili ho u přepážky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zakecal se při přepadení banky: Lapili ho u přepážky!

Vávra soud nepřesvědčil, že šlo o žert.
Vávra soud nepřesvědčil, že šlo o žert. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Tak tohle je opravdu lupič packal! Při přepadení banky v Brně se zakecal s pokladní a až k okénku si pro něj přišli policisté. Včera u soudu nezabodoval s tvrzením, že nechtěl loupit, nemyslel to vážně a šlo o tragikomickou scénku. 

Soud Tomáši Vávrovi (47) uložil pravomocně čtyři a půl roku za mřížemi. Mimo jiné proto, že stejným způsobem se pokoušel v minulosti uspět už v jiných dvou bankách. Naposledy si loni v prosinci vyhlédl v centru Brna pobočku Raiffeisenbank. Pokladní řekl, že v tašce má bombu, proto ať mu vysází na pult sto tisíc korun. Žena dala o přepadení echo nadřízenému, povídala si s ním a peněžní operaci protahovala.

To stačilo nejbližší policejní hlídce, aby lupiče zatkla ještě u přepážky. „Tvrzení obžalovaného, že nechtěl nikomu ublížit a že bychom to neměli brát vážně, nelze akceptovat,“ podotkla žalobkyně Dagmar Veverková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.