Teror v kanadském Torontu: Zastřelil ženu, 13 lidí zranil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Teror v kanadském Torontu: Zastřelil ženu, 13 lidí zranil!

Při střelbě v Torontu byl zraněn větší počet lidí
Při střelbě v Torontu byl zraněn větší počet lidí (ČTK)

Konec víkendu skončil v kanadském Torontu tragédií. Nejmenovaný střelec (†29) tam v neděli večer místního času zabil mladou ženu a dalších 13 osob zranil (včetně devítileté dívky, jejíž stav je kritický), další raněný zemřel včera.

Jak informoval šéf torontské policie Mark Saunders, útočník zemřel po přestřelce s policií ve čtvrti Greektown. Střelba podle něj nebyla náhodná a nevyloučil ani teroristický čin. Střelcovo běsnění zachytil jeden ze svědků na videu.

 

Na záběrech je vidět muž v černém oblečení a černém klobouku. První tři rány vypálil z chodníku do nejméně jednoho obchodu nebo restaurace. Další výstřely pak následovaly... „Slyšel jsem jich zhruba dvacet až třicet,“ popsal John Tulloch. „Viděli jsme lidi, jak se dávají na útěk, tak jsme utíkali,“ dodal.

Torontské radní Paula Fletcher a Mary Fragedakis řekly, že podle jejich informací byl střelec emočně narušený. „Nesouvisí to s působením nějakého gangu. Vypadá to na někoho, kdo byl velmi duševně nevyrovnaný,“ řekla Fletcher.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.