Zrůdný nález: Někdo ukřižoval kočku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zrůdný nález: Někdo ukřižoval kočku!

Ukřižovanou kočku nalezli lidé na telefonním sloupu.
Ukřižovanou kočku nalezli lidé na telefonním sloupu. (pro Aha! – MP Praha)

PRAHA – Lidská hyena řádila u domova důchodců v Sulické ulici v Praze 4. Na sloup vedení telefonních kabelů někdo přibil ukřižovanou kočku. Po zrůdě, která zvíře stylizovala do polohy Ježíše Krista, pátrá policie.

„Případ budeme vyšetřovat jako trestný čin týrání zvířat,“ řekl policejní mluvčí Ladislav Bernášek. Motiv takového činu může být podle psychologů různý. „Může to být snaha za každou cenu šokovat, upozornit na sebe, vyloučit nelze ani sázku. Ten člověk mohl jednat i pod vlivem alkoholu či drog. V každém případě tento čin vypovídá o citové otupělosti pachatele,“ říká policejní psycholožka Ludmila Čírtková.

Vzhledem k tomu, že v blízkosti domova důchodců žije koček více, mohl to být i někdo z okolí, komu prostě vadí. Policisté budou nyní mimo jiné prověřovat i to, jestli zvíře v době, kdy mu někdo zatloukal hřebíky do tlapek, ještě žilo. Kočku z místa odvezl odchyt městské policie do kafilerky.

27.7.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.