Levhart Arkhyz (4) vycenil špičáky? Výzva k boji, nebo úsměv? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Levhart Arkhyz (4) vycenil špičáky? Výzva k boji, nebo úsměv?

Nejsi tu už nějak dlouho?
Nejsi tu už nějak dlouho? ( Foto pro Aha! – Simona Jiřičková)

Málokdy se poštěstí návštěvníkům zoo být v blízkosti šelem. Kliku měl malý turista v královédvorském safari parku. Získal si pozornost levharta Arkhyze (4). A to už je co říct!

Samec levharta perského se totiž rád schovává, většinu dne se skoro nepohne a jako převážná část levhartů ho jen tak něco nevyruší. Lidé často projdou kolem jeho výběhu v domnění, že tam zrovna není. Malý návštěvník byl ale trpělivý, čekal a Arkhyze svým pohledem zaujal a vyprovokoval k akci. Ten na něj sice cenil zuby, ale také zapózoval. „Přestože samec dorazil do safari parku už před rokem, ne vždy se chce ukazovat tak, jak se to povedlo nyní,“ komentovala setkání dvojice fotografka safari parku Simona Jiřičková.

Bude otcem?

Královédvorský safari park chová levharta perského již od roku 1977. Do loňského března 2017 se tu narodilo 48 levhartích mláďat. Pracovníci parku zaměřeného na chov afrických zvířat doufají, že o další přírůstky se postará právě Arkhyz, který nyní tvoří chovný pár se samicí Jaqueline.

Víte, že...

...levharti obývali velkou část Afriky a Asie, než byla většina z nich téměř vyhubena? V jídle není levhart vybíravý. Loví cokoliv a nepohrdne ani člověkem. Vytáhne na strom kořist i dvakrát těžší, než sám váží.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.