Snowboardistka Samková: Dárek od zesnulého otce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Snowboardistka Samková: Dárek od zesnulého otce

Plyšáka dostala od táty Romana, který před třemi týdny zemřel.
Plyšáka dostala od táty Romana, který před třemi týdny zemřel. (Foto Aha – Alexandr Malachovský)

Sbalila si tolik věcí, že jí přišlo trapné brát si i saxofon. Ale na ovečku Shaun by snowboardistka Eva Samková (24) našla místo v batohu vždycky. Plyšáka totiž dostala od táty Romana, který před třemi týdny zemřel.

Vyrovnat se se smrtí otce krátce před obhajobou zlaté olympijské medaile ze Soči je pro Evu samozřejmě hodně těžké. Ráda by jela i pro něj, ale... „Abych řekla pravdu, tak já se na to nesnažím moc myslet. Není to nic veselýho. Ale vždycky se to člověku dostane minimálně jednou za den do hlavy,“ vysvětlila včera při odletu do Koreje a dodala: „Zažili jsme toho spolu hrozně moc. Je to takový složitý.“

Přesto bude mít na velké a náročné trati v Pchjongčchangu ty nejvyšší ambice. „Jiný, než být na bedně, mít nemůžu a ani nechci,“ prohlásila rezolutně. Pomoct by jí k tomu měl i tradiční knírek, který na její tváři nebude chybět ani tentokrát. „Kníry budou. Kluci ještě musí nakoupit barvy. Myslím, že bude zase trikolora,“ prozradila Eva, která nevylučuje, že by se mohla stát na zahájení vlajkonoškou české výpravy. „Minule ten nástup byl hezký, a to jsem šla jen v davu. Byla by to čest,“ připustila.

Na video s Evou Samkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
bobou
6. 2. 2018 • 13:50

Za celou rodinu přeji jenom samé úspěchy. Hlavně ať to ve zdraví vyjde nejenom Evě Samkové, ale i všem našim olympionikům. Já ještě nemohu nezmínit své oblíbenkyně Martinu Sáblíkovou, Ester Ledeckou a Veroniku Vítkovou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.