Ivana D. (29) napadl spolubydlící: Rozřízl mu kudlou žaludek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ivana D. (29) napadl spolubydlící: Rozřízl mu kudlou žaludek

Obžalovaný Heorhii M.
Obžalovaný Heorhii M. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Dva litry krve ztratil Ivan D. (29) poté, co dostal ránu nožem do břicha. Z útoku se u soudu v Plzni zpovídá Ukrajinec Heorhii M. (48).

Pokus o vraždu se odehrál loni v květnu na ubytovně v Karlových Varech. „Heorhii M. bodl nožem s čepelí dlouhou 20 cm spolubydlícího mezi žebra a způsobil mu protržení žaludku a bránice. Když se Ivan D. začal bránit, pořezal ho na ruce,“ popsal státní zástupce Roman Šustáček.

Krvácející Ivan D. vyběhl z ubytovny ven a zhroutil se na zastávce MHD. Ztratil dva litry krve, naštěstí díky rychlé pomoci přežil. „Ivan D. mě chtěl po hádce uhodit lešenářskou tyčí. Na stole byl nůž a já ho bodl do ruky a pak do břicha,“ hájil se Heorhii M. Napadený ale popsal: „Když jsem si obouval boty, bodl mě nožem do břicha. Svalil jsem se na postel. Chtěl zase bodnout. Bránil jsem se a pořezal mi ruku.“ Útočníkovi hrozí za pokus o vraždu až 18 let vězení.

Oběť Ivan D.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.