Fenka trpěla v bytě feťáka: Nyní Ketty přibrala už 12 kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Fenka trpěla v bytě feťáka: Nyní Ketty přibrala už 12 kg!

Hlava fenky byla samý bolák.
Hlava fenky byla samý bolák. (Foto Zelené Vendolí)

Radost ze života vrací týrané fence křížence německého ovčáka Ketty pracovníci záchranné stanice Zelené Vendolí na Svitavsku.

Asi pět let stará fenka se dostala do stanice v půlce prosince zanedbaná s váhou jen 18 kilogramů, což je ani ne polovina hmotnosti, kterou by měla mít. Byla odebrána po oznámení na podezření z týrání od údajně drogově závislého majitele, který ji držel zavřenou v bytě, nedával jí jídlo a o zvíře nepečoval. Vedle silné podvýživy ji trápila infekce kůže a boláky ze zanedbaného svrabu.

Prosinec 2017 Fenka byla přijata na kost vyhublá s váhou asi 18 kilogramů.

I přes velké utrpení Ketty neztratila optimismus, což ji zřejmě udrželo při životě. Po šesti týdnech léčby se její stav výrazně zlepšil. Přibrala 12 kg a je důvěřivá. „Nebojí se lidí a je přátelská,“ uvedl vedoucí záchranné stanice Josef Zelený na Facebooku. Po zveřejnění příběhu lidé začali posílat peníze pro fenku, jejíž léčba potrvá ještě pár měsíců, než jí stanice začne hledat nový domov.

Týráním fenky se zabývá policie.

Leden 2018 Ketty po šesti týdnech od odebrání od majitele tyrana je v mnohem lepší kondici a užívá si procházek. Za tu dobu přibrala 12 kilo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.