Divoký jih Čech: Kriminalisté řeší již třetí kauzu, kde se vraždilo. Za tři dny 5 mrtvých! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Divoký jih Čech: Kriminalisté řeší již třetí kauzu, kde se vraždilo. Za tři dny 5 mrtvých!

Vražednou zbraň a další stopy hledali i ve vodě.
Vražednou zbraň a další stopy hledali i ve vodě. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, PČR)

Během tří dnů pět mrtvých! Policisté na jihu Čech nevědí, co dřív. Šetří vraždu muže, kterého ubodal hostinský, vraždu a sebevraždu staršího páru a k tomu hledají vraha, který v osadě u Dobešic ubodal podnikatele se ženou.

Případ 1

7. ledna: Rodiče našel syn

Manželé (†60 a †54) u Dobešic na Písecku zemřeli v mobilním domě. Jejich bezvládná těla našel v pondělí jejich syn a přivolal policii. Kriminalisté místo činu důkladně ohledali. „Zatím předpokládáme, že manžele zavraždil pachatel bodnořezným nástrojem už o víkendu. Uvítáme každé svědectví o cizím vozidle, lidech či podezřelých okolnostech, třeba štěkotu psů,“ řekl policejní mluvčí Jiří Matzner. Kriminalisté pročesávali opakovaně okolí v rojnicích, povolali i potápěče a obcházeli sousedy. „Byl to podnikatel a peníze měli, jestli ale kvůli tomu museli umřít, netuším,“ řekl Aha! jeden ze sousedů.

Případ 2

6. – 7. ledna : Zabíjel hostinský

V restauraci ve vodácké osadě u Vrcovic na Písecku došlo v noci ze soboty na neděli k hádce hostinského (38) a hosta (†38). Agresivní číšník, který jako skin kdysi figuroval i v případu utopeného Roma Tibora D., vytáhl nůž a muže pobodal. Skončil v policejní cele. Za vraždu mu hrozí až 18 let za mřížemi. Oba aktéři byli pod vlivem alkoholu.

Případ 3

8. ledna: Zemřeli spolu

Sousedka našla v pondělí v domě v Českých Budějovicích Rožnově muže (†63) a ženu (†57) v tratolišti krve. Vše nasvědčuje tomu, že muž svou družku, s níž žil 30 let, zabil a pak spáchal sebevraždu. Pokud se prokáže tato verze, bude případ odložen. Motiv hrůzného činu zatím není jasný.



Přečtěte si
ivoadler
11. 1. 2018 • 11:23

Nebudem si nic nalhávat. Tučný (je z nějaký pr dele v jižních Čechách) zpívá: u nás, když se chlapi poperou, tak je to nožem nebo sekerou. Dobrý návod na řešení sporů.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.